top of page

Aktualno

Februarsko zvočno prerajanje

zvočna poslastica z mojstri tradicionalnih glasbil

februar 2018 (datum še ni določen)

od 18:15 - 19:45

Gendai center, Leskoškova 6, Ljubljana (v stavbi S&T, v neposredni bližini BTC-ja)

Cena vstopnice: 20 EUR

Po decembrskem dogodku v Celju in velikem zanimanju za njegovo ponovitev v Ljubljani tudi letos prihajamo v prestolnico - ob tibetanskih skledah, gongu in didgeridooju bodo zazveneli novi inštrumenti.

Vsi vemo, kakšen učinek ima glasba oz. zvok na naše počutje, spremembo razpoloženja ... Kaj pa na naše zdravje preko samozdravilnih procesov, ki jih sproži v organizmu?

O pomenu zvoka na zdravje človeka so se zavedali že pred mnogimi stoletji. 

Zvok so uporabljali kot orodje za zdravljenje subtilnih teles duha in fizičnega telesa ter kot orodje za dvig zavesti in senzibilizacijo čutil.

O tem so veliko pisali tudi Platon, Pitagora, Leonardo da Vinci in drugi.

Tokrat se boste lahko prepustili zvočni kopeli glasbil s celin treh A-jev; Azije, Afrike in Avstralije.


Kozmični zvok GONGA, prodorni zemeljski zvok DIDGERIDO-ja in ritmični zvok afriških BOBNOV, ki se jim posameznik v celoti preda, poskrbijo za podzavestno zdravljenje in preobrazbo posameznika na vseh ravneh; v poslušalcu sprožajo pozitivne spremembe na fizičnem, čustvenem in duhovnem področju.

Anchor 1

Gostje večera bodo:

Marko Bešter, mojster gonga, o svojem ustvarjalnem delu s tem mogočnim instrumentom pravi:

"Gong budi spomine. Spomine, ki niso v glavi, ampak v telesu. Vedno znova, vsakič, nežno in potrpežljivo me sprašuje: kdo si ... Spomni se, začuti in doživi. Gong bi mi rad predstavil tistega, ki čuti, doživlja in ki ve. Gong sem jaz. In gong si tudi ti."

Nina Orlić in Urška Čubej raziskujeta čudovit svet ritma s pomočjo afriške in brazilske glasbe. Spoznali sta se ob nastanku brazilske tolkalske skupine Sherzer Brigade ter ugotovili, da ju povezuje tudi ljubezen in strast do afriškega glasbenega izročila. Zanimiv svet afriške poliritmije sta se učili vsaka na svoj način. Urša v Avstraliji pri Boubacarju Gaye iz Senegala ter Issiaki Sanouju iz Burkine Faso. Nina pa je svojo glasbeno pot utirala kot učenka priznanega tolkalista Seydou Daoa iz Burkine Faso ter z obiski delavnic številnih učiteljev svetovnega kova, kot so Mamady Keita, Famoudou Konaté, Adama Drame ter številnih drugih učiteljev. Skupaj ustvarjata tolkalski dialog s pomočjo djemb in drugih zvočil, ki ga razume in začuti vsak od nas ter pri tem neizmerno uživata.

Robert Oven o didgeridoo-ju, svojih izkušnjah in tokratnem nastopu pravi:

 

"Ta starodavni inštrument avstralskih Aboriginov me spremlja že od leta 1996, ko sem se z njim med drugim pojavil na prvih dveh ploščah glasbene skupine NIOWT in kasneje pri številnih glasbenih projektih, srečanjih in samostojnih koncertih po Sloveniji in sosednjih državah.


Tokrat pa bomo zvok didgeridooja, ki mu nekateri pripisujejo fundamentalno vibracijo našega planeta, izkusili v meditativnem vzdušju, kar bo gotovo posebno doživetje."

Zaradi lažje organizacije je obvezna PRIJAVA in nakup VSTOPNICE. Cena vstopnice je 20 EUR.

Za nakup VSTOPNICE nas kontaktirajte

preko spodnjega kontaktnega obrazca ali pokličite na 040 758 368

KORISTNE POVEZAVE

bottom of page