top of page

Terapije

Hipnoterapija

60 minut

Namenjena vsem, ki že delate na sebi. Preobraža se točno določene podzavestne vzorce (strahove, fobije, blokade, nagnjenja k odvisnostim itd.).

Hipnoza je tehnika za učinkovito transformacijo:


- strahov
- jeze
- apatičnosti
- ljubosumja

- žalosti

- osamljenosti

 

... v pozitivna čustva, v ljubezen do sebe in drugih.

 

Z njo razrešujemo številne težave:

- s prekomerno težo (motnje prehranjevanja)
- slab spomin
- fobije
- pomanjkanje samozavesti
- depresijo

- znebite pa se lahko tudi razvad (kajenje) in drugih  odvisnosti.

Podzavest je pravi labirint. Bolečine iz otroštva smo pokopali globoko znotraj sebe. Nezavedno kroji naše življenje in nas neprebojno ovira. Na drugi strani pa ozaveščanje podzavesti pripelje do izredno hitrih in presenetljivh sprememb ter osebnega razvoja. Zavestno reprogramiranje podzavestnih vzorcev popelje človeka v osebno svobodo in lahkotnost, končno živimo to, kar v svojem bistvu smo.

2Y6A7579.jpg

 »Stvari ne vidimo takšnih, kakršne so,

ampak takšne, kakršni smo mi sami.«

A. Nin

UČINKI HIPNOZE oz. HIPNOTERAPIJE

 

Priznati je potrebno, da je še danes zelo težko natančno definirati hipnozo, čeprav so njene pojavne oblike dobro poznane. Raziskovalci so vendarle ugotovili, da med spanjem in budnostjo obstaja tudi »polovična zavest«. V tem stanju se telesne aktivnosti zmanjšajo, medtem ko duhovne ostanejo aktivne.

 

Hipnoza globoko vpliva in deluje na celoten organizem. V stanju hipnoze je možno pospešiti in upočasniti dihanje in s tem seveda srčni utrip. Ne pozabimo, da je dih življenje, večina ljudi pa žal ne diha pravilno. S pomočjo hipnoze vplivamo še na izločanje želodčnega soka, znojenje, kašljanje, bruhanje, zehanje, spolne funkcije, menstruacijo, širjenje zenic, izločanje seča in blata. Preslepimo lahko tudi naša čutila. Bistveno je, da s pomočjo hipnoze spreminjamo človekovo osebnost, kar nam omogoča zaznavanje in razumevanje življenja bolj polno in radostno. Vsaka hipnoza je pravzaprav avtohipnoza, ki je možna le, če se poskusna oseba s tem strinja. Ne le to, oseba mora zaupati in biti prepričana, da ji hipnoterapevt želi le najboljše. Gre za enakopraven odnos in sodelovanje.

 

 

ZAKAJ SE ODLOČIMO ZA HIPNOTERAPIJO?


Kot predstavljeno v uvodu, hipnoterapija rešuje težave od: depresije, strahov, motenj prehranjevanja, napadov panike, pomanjkanja samozavesti, poguma na eni strani in volje do življenja na drugi strani ... do različnih odvisnosti, težav s spolnostjo, pomaga pri odpravljanju treme, z njeno pomočjo pa se dokopljemo tudi do vzrokov fizičnih bolezni, bolečin oz. težav; ne pozabimo - kar se odrazi na duševni in/ali telesni ravni je zgolj manifestacija naših nezavednih (podzavestnih) vzorcev kot tudi negativih miselnih vzorcev.

 

Simptomi, ki se skozi neravnovesje našega organizma odrazijo bodisi kot slabo počutje, depresija, odvisnost, bolečina, blokada, bolezen ... so torej le zunanji učinki. Da bi razrešili podzavestni kot tudi miselni vzorec oz. vzrok, ki botruje simptomom, se moramo obrniti navznoter, v naš notranji svet. Jasno je, da brez vzroka - v tem primeru torej stanja neravnovesja na nivoju telesa/uma/duha - tudi posledice ne bi bilo. Z drugimi besedami ... namesto da žanjemo plevel, moramo izruvati njegove korenine. Namen hipnoterapije je ravno v tem - da posežemo v izvor neravnovesja, poiščemo vzrok in ga razrešimo.

Hipnoterapija preko hipnotične indukcije privede do stanja GLOBOKE sprostitve. Gre za nadvse bogato izkušnjo. Če se ji resnično odprete, postopoma vodi do reševanja raznovrstnih težav.

 

Brez dela na sebi in zavestni želji, da spremenite vzorce, ki Vas omejujejo, tu ne bo šlo. Kot vedno, gre tudi pri hipnoterapiji za sodelovanje in željo, da želite nekaj spremeniti.

 

Hipnoza je čudovita izkušnja naravnega stanja vaše zavesti, um se umiri, s čimer pridemo v stik neposredno z vašo podzavestjo.

 

Sugestije so na omenjeni ravni bolj učinkovite, saj je podzavest za njih zelo dovzetna.

 

Nad celotnim potekom terapije, ki ga terapevt predhodno predstavi, imate popoln nadzor, saj se ne more zgoditi nič, česar si ne želite ali je v nasprotju z vašimi verskimi, moralnimi in osebnimi prepričanji. Hipnoterapija torej nima nobene zveze z odrsko hipnozo, kjer je namen zabavati občinstvo in ustvarjati nerealne odzive prostovoljcev, željnih pozornosti.

In še nekaj ... kdor bi rad dokazal, da se ga ne da hipnotizirati, češ, da ima "moč" v svojih rokah in popolnoma pod nadzorom, škodi le sebi, saj se s tem zapira možnosti za izkušnjo, s katero bi se sicer potopil v svoj notranji svet neskončnih potencialov.

SE TEŽKO SPROSTITE, ZAUPATE? S KOMBINACIJO ZNANJ POSKRBIMO, DA JE VAŠA SKRB ZA TO ODVEČ

 

Način življenja nas je pripeljal do tega, da se moramo naučiti tudi "temeljito" sprostiti. Preprosto spustiti vajeti napetosti in zajadrati v miren pristan. Žal ni tako preprosto kot se mnogokrat sliši. Hipnoza je zato za razliko od meditacije dober način, da skupaj dosežemo prvi cilj. Spokojnost in sproščenost sta temelj za vse spremembe, ki jih želimo doseči v življenju. Mnogi so skeptični glede zmožnosti, da se nekomu zaupajo, mu "predajo" ključ vrat do njihovih globin. Brez skrbi. Terapevtka z dolgoletnimi izkušnjami in izrednim - še bolj pomembno pa - po mnenju mnogih klientov neprekosljivim čutom za človeka vedno stori vse, da je posameznik popolnoma sproščen, da se med njima zgradi most zaupanja. Tehniko avtogenega treninga dopolni s številnimi dodatnimi neprecenljivimi znanji in tehnikami, saj se le tako lahko približa vaši individualnosti in specifičnim potrebam, ki jih imate.

 

Z voljo vsakega posameznika in našo srčno željo, da vsakemu pomagamo, je pot, ki jo boste prehodili, lahko nekaj najboljšega, kar ste v življenju storili zase.

PREBERITE ŠE

Anchor 1
bottom of page