top of page

FreeFlow  II

Tečaj II

Termini srečanj: 11.11., 25.11., 9.12., 16.12. 2023

375799918_10228890225068021_6538286643426775229_n.jpg

ELEGANTNO IN LAHKOTNO

Dojenček sprva nima razvitih motoričnih sposobnosti, zato skozi raziskovanje išče nove inovativne načine, kako se brez pretirane sile, z majhno porabo energije lahko prekotali, skobaca ali postavi na noge. Dovoli življenju, da ga vodi.

 

Skupaj z razvojem telesne moč in uma, pa se razvija v človeku tudi težnja, da gre preko svojih realnih trenutnih zmožnosti. Za doseganje svojih ciljev smo prepogosto pripravljeni iti preko telesa in sebe. Vse počnemo skozi um, na silo, z odporom in naveličanostjo. Sprašujemo se kako je otrokom vse tako zanimivo in od kod jim energija?

Top pristop k življenju, daje otopele rezultate. Mojstrstvo pa je vedeti kdaj, kako in na kakšen način. Človek, ki je dobro uglašen s svojim glasbilom - telesom lahko jasno sliši sporočila, ki ga usmerjajo. Ne deluje iz razuma, temveč iz iracionalnega. Zaznava detajle, takojšnja neravnovesja in se že poravnava. Problema se loti v bistvu. Življenje v resnici ves čas komunicira z nami, le redkokdo ga sliši.

In vendar niso samo sporočila tista, ki so ključna. Tako kot je v glasbi pomembna tišina, je tudi v življenju modro prisluhniti praznini. Si predstavljate simfonijo brez premorov? To bi bila popolna zmešnjava. Zakaj potem živimo v neprestani akciji?

 


 

 

 

- Najboljši nasvet ob napačnem trenutku je napačen nasvet. -
 


 

NAMEN TEČAJA:

- učenje biodinamičnega ravnovesja z namenom organskega pristopa k delovanju in večji uglašenosti z naravno inteligenco in naravnim bivanjem

 

- bolj jasno zaznavanje fizične ravni, membrane in telesa kot duhovne antene (kaj čutim, kako se počutim)

 

- dvig telesne zavestnosti in posledično splošne zavestnosti (zavedanje samega sebe)

- izboljševanje horizontalne povezanosti z namenom doseganja življenjskega ravnovesja in usklajenosti med levo in desno stranjo telesa 

- odpravljanje podzavestnih vzorcev (telesna raven)

 

- izboljševanje jasne komunikacije in prizemljevanje (znam povedati, kaj čutim in izraziti svoje sporočilo na bolj jasen način)

 

- učenje o različnih pristopih k življenju s poudarkom na porabi energije in varčevanju z energijo

 

Tečaj je predvsem praktično izkustven. Cilj pa je bolj sproščeno, neboleče bivanje v svojem telesu, boljši stik s telesom, in boljše čutenje, ki nam omogoča, da znamo k različnim izzivom v življenju pristopiti na pravi način, izboljšamo svojo komunikacijo in jasnost izražanja resnice danega trenutka.

 

IMG_20230927_122145.jpg

 

 

- Bolečina je učiteljica, ki nas v upanju, da bomo spregledali vabi, da se zbudimo iz sna.- 

 


 

TEČAJ FREE FLOW II JE CELOSTNI TEČAJ

Da bi lahko osvobodili telo in postali pretočni za življenje, ni dovolj, da samo mehansko izvajamo vaje. Free Flow ni telovadba, ampak razbiranje sporočil telesa in ples med dušo in telesom.

Na drugi stopnji se manj ukvarjamo s posledicami hitrega tempa življenja, temveč nas bolj zanima kako svoje življenje uravnovesiti. Poleg poglabljanja zavestnosti, kar je temelj kakršnegakoli duhovnega napredka, še dodatno izboljšujemo čutenje preko bolj kompleksnih somatskih vaj in free flow gibanja, ki nam omogočajo večjo pretočnost, usklajenost in ravnovesje tako znotraj telesa kot tudi splošno v življenju.

 

Učimo se jasno zaznati telo in to tudi ubesediti. Na drugi stopnji je večji poudarek na izražanju, saj se v praksi vedno znova potrdi, da je prav verbalna komunikacija eden največjih problemov v medčloveških odnosih. Predpogoj za jasno komunikacijo je dobra možganska sinhroniciteta, ki jo skupaj z jasnim zaznavanjem občutkov iz telesa vadimo s pomočjo somatskih vaj.

 

Vaje vam omogočijo, da še bolje občutite telo, se povežete z njim, dojamete, kako delujete v življenju in ali vam tako delovanje še koristi, kje po nepotrebnem zgubljate energijo in kako lahko v nasprotju z večino ljudi s telesom sodelujete, namesto, da ga premagujete.

Umske navlake, delovanje skozi podzavest in ego hromijo in blokirajo telo, osvobojeno telo pa je radostno in pretočno in subtilno. To ne pomeni, da nimamo težav in izzivov, le lažje se spoprimemo z njimi, ker imamo več zaupanja v naravno inteligenco in se ji pustimo voditi. Rezultati pa govorijo sami zase.

Zavesten gib in zavesten dih nas vodita v čutenje, s čimer postajamo bolj pretočni in poglobimo svoje subtilne zaznave.

Na 2. stopnji raziskujemo ravnovesje, porabo energije in jasno komunikacijo.

Ko se povežemo s telesom, postanemo bolj lahkotni, gibljivi, naše telo je bolj radoživo, prav tako pa življenje uzremo z drugega zornega kota. Na tečaju somatike boste lahko spoznali svojo resničnost bivanja v telesu in se naučili mehkega sproščanja.

KAJ BOSTE SPOZNALI NA DRUGI STOPNJI?

- Dve ravni delovanja živčnega sistema

- Biodinamično ravnovesje in ravnovesje znotraj življenja

- Horizontalna povezanost in pomembnost jasne komunikacije

- Energija, varčevanje in poraba energije

- Kako poglobiti občutenje telesa in občutkov iz telesa

- Kako sami sprostite napetosti v mišicah, na zavesten in čuteč način

TEČAJ VKLJUČUJE:

- 4 osnovne vaje za dolgotrajno izboljšanje usklajenega delovanja mišic in telesne zavestnosti

- 4 srečanja v živo, kjer boste praktično izvedli vaje ob mojem vodenju

- Po vsakem srečanju prejmete PDF datoteko z opisom vaje, ki jo izvedemo

- 4 poglobljene razlage v živo, ki vam omogočajo vpogled v to, kako lahko z vajami, izboljšate čutenje, zavestnost in svoje življenje
- tekom trajanja tečaja mi lahko izven srečanj zastavite 3 vprašanja, na katera vam odgovorim preko e-maila

 

TEČAJ JE NAMENJEN PREDVSEM RASTI V TELESNI ZAVESTNOSTI, PRIBLIŽATI SE BIODINAMIČNEMU RAVNOVESJU IN POGLOBITI ZAZNAVE NA TELESNI RAVNI.

 

 

OSTALE INFORMACIJE:
 

CENA: 250 eur

MIN ŠTEVILO PRIJAV: 3

ŠTEVILO PROSTIH MEST: 10

KJE: Mengeš
TRAJANJE: 11:00 - 13:00

ROK PRIJAVE: 9.11. 2023 do 20:00
TERMINI SREČANJ: 11.11., 25.11., 9.12. 16.12. 2023 (sobote)

 

 

 

- Česar nisi ponotranjil, ni zares tvoje. Kar utelešamo, lahko delimo. - 

 


 

Couple Yoga
Anchor 1
bottom of page